Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tinerii din Parohia Tur a Negreștiului au ”adoptat” câte-un bunic
Florin Răchitan  - Marti, 25 Aprilie 2023

În contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, Parohia Ortodoxă din Tur, ce aparține de Negrești-Oaș, a implementat de la începutul anului până în perioada Sărbătorilor Pascale un proiect intitulat ”Lumină din Lumini: tineri pentru bătrâni”.

În esență, proiectul inițiat de părintele paroh Radu Vasile Rusu a constat în ”adoptarea” câte unui vârstnic singur din comunitatea respectivă, care au fost sprijiniți în toate aceste luni atât pentru procurarea hranei sau medicamentelor, cât și în activitățile gospodărești la care au nevoie de ajutor, dar și în asistență în rezolvarea diverselor probleme birocratice în relația cu autoritățile locale.

Pentru a-și realiza misiunea de ”nepoți” cu eficiență maximă, cei 12 tineri participanți la proiect au primit câte-un scuter electric achiziționat printr-un proiect PNDR de către Asociația pentru Sprijin și Dezvoltare Comunitară ”Țara Oașului”.

”Nepoții” s-au atașat de ”bunicii” lor adoptivi, astfel că au participat împreună și la alte activități menite să-i ajute la socializare, le-au pregătit pachete pentru Paști și le-au dus acasă Lumina în noaptea de Înviere celor care nu s-au putut deplasa la slujba de la biserică.

La finalul proiectului, au participat cu toții împreună la un pelerinaj la Mănăstirea ”Izvorul Tămăduirii” de la Măriuș, unde au fost invitați la o agapă creștinească.

Cei 12 tineri participanți la programul care constituie doar începutul relației cu ”bunicii” lor adoptivi sunt: Oros Denisa, Oros Alexandru, Răcșan Andreea, Rusu Maria-Elisabeta, Rusu Frederica, Pop Dănuț, Țola Vasile, Finta Bianca, Nistor Teodora, Andor Andreea, Cionca Denisa și Ghiriti Ana Maria.

2051 vizite
Distribuie pe